„Непознатият” щат Мейн

Work and Travel 2014/11/26

Ти може да не си чувал за щата Мейн, но ние го познаваме добре. Може би за първи път чухме за него, когато четохме „То” на Стивън Кинг, но личните ни впечатления от щата са далеч по-ужасяващо положителни.

Мейн е най-североизточният щат в САЩ. По мое лично мнение точно тази отдалеченост от останалите континентални щати му е дала възможност да се обособи като по-различен, с откроена индивидуалност.

Ако пътуваш до Мейн, ще чуеш да се споменава Нова Англия (New England) като регион, от който той е част. В него освен Мейн влизат Ню Хемпшир, Масачузетс, Върмонт, Роуд Айлънд и Кънектикът. Името произхожда от първите английски заселници в Северна Америка, пилигримите.

Тази година имаме удоволствието да ти представим Мейн в лицето на двама работодатели. Още по-хубавото е, че техният бизнес е в Old Orchard Beach – малко градче на брега на океана с огромна плажна ивица.

Кого сме поканили да ти разкаже за Old Orchard Beach:

  • Harolds - магазин за тениски, сувенири и всякакви джунджурии, които хилядите туристи, които минават през градчето през лятото, обожават.  Ако избереш Harolds за свой работодател, се подготви за много работа, но и за много забавления на плажа след нея. Работодателят е ексцентричен, затова и магазинът му е такъв. Ала той обожава програмата Work and Travel, затова и предлага на участниците в нея безплатна квартира :), което е спестен разход за теб.
  • Copley-LaReine Motel – мотел в центъра на града. Точно зад него са плажът и океанът. Да, ужасно разсейващо е да работиш в такава обстановка, но пък работата е лесна, а възможностите за допълнителна такава в района са много. Работодателят предоставя квартира за всички свои студенти на разумна цена и в непосредствена близост до мотела. А на тези, които спазят договора си и работят в мотела до края на програмата си, ще им бъде възстановена цялата сума, платена от тях за наем на квартирата им :)

 

Ето какво сподели с нас Йорданка, която е работила за Copley-LaReine Motel през миналото лято:

„Здравейте.
Казвам се Йорданка Николчева. Работех в Old Orchard Beach, Maine за Copley Lareine Motel като камериерка.
Моето мнение за това прекрасно градче и хотела, в който работех, е отлично. Условията за работа бяха добри, заплащането също. Квартирата, в която живяхме четири чудни месеца заедно с моите съквартирантки, бе в много прилично и запазено състояние. Казано накратко, ако някой иска да изживее едно чудно, изпълнено с емоции лято, това е мястото – Copley Lareine Motel!”

 

Ако имаш свободно време, само на 20 мили (около 36 км) северно от Old Orchard Beach се намира Портланд – очарователен град с разнообразни изкушения за приятно прекарване на свободното време и разходки. Ако продължиш още 2 часа все в северна посока, можеш да достигнеш и до красивия Бар Харбър, скрит в горите на национален парк Акадия.

Бостън и Ню Йорк са задължителни дестинации за всички студенти, работили в Мейн, след края на програмата им. Това е съвсем разбираемо, защото са много близо, а междуградският транспорт е с удобно разписание.

Мейн е още много неща: фарове по бреговете на естествено разкъсаната брегова ивица, китни градчета, елени, пресичащи магистралите, красиви гори и вкусни омари. Неповторимата атмосфера и ландшафт на щата привличат много туристи, жадни на попият красотата на това място. Всеки, който избере тази дестинация за своето WAT лято, трябва да се снабди с фотоапарат и да не забравя да опита от една от най-вкусно приготвяните морски храни в САЩ :).

 

Тагове: , , , , , , , , , ,