Virginia is for Work and Travel Lovers, лято 2012

Work and Travel, Събития в САЩ 2012/07/22

Ако приключението Work and Travel USA те е отвело във Вирджиния, без съмнение ще прекараш лятото в една от най-атрактивните части  на Изтока и Атлантическото крайбрежие. От тази година задължителното посещение на културни събития като част от новите регулации на Department of State ще засили още повече мотото „Опознай Америка”. Затова се зареди с ентусиазъм и настроение, защото водещите  туристически центрове – Williamsburg и Virginia Beach имат с какво да ти вземат дъха.

Въпреки че са различен тип градове, Williamsburg и Virginia Beach са исторически свързани повече от 400 години. През 1607 година английски колонизатори стъпват за първи път на южното устие на залива Chesapeake (северната част на Virginia Beach). Следвайки заповедите на Британската корона, те се придвижили към вътрешността, за да се укрият по-добре от корабите на други Европейски  сили. Така те се установили в Jamestown, а няколко десетилетия по-късно основали столицата на “ The Colony of Virginia” в Williamsburg.

Като огромен музеен комплекс, изобразяващ живота и културата от колониалния период в Американската история, Colonial Williamsburg е най-посещаваната забележителност във Вирджиния. По-отличителни места са в комплекса са: таверната Raleigh, Капитолията, Губернаторския дворец, църквата Bruton Parish, Колежа Уилям и Мери (второто висше учебно заведение в САЩ след Harvard University),  музеите Abby Aldrich Rockefeller , De Witt Wallace и др. Colonial Williamsburg заедно с Jamestown и Yorktown формират т.нар Исторически триъгълник (Historic Triangle).

Интересни събития в Williamsburg:

Civil War Tour– За да усетиш историята по близо до теб, посети възстановка на битките от гражданската война между Севера и Юга, в дните от 23 юли до 16 август. Това е един добър начин да преживееш миналото.

Jamestown Special Exhibition – The 17th Century: Gateway to the Modern World –  специална едногодишна изложба, организирана от Вирджинския музей на изящните изкуства, посветена на развитието и постиженията от античността  до края на XVII век. Акцентите в нея са артефакти от Европейската, Азиатската, Африканската и Американска култури.

Други предстоящи събития, които може да посетите, са Arrival of Africans in Virginia и Past times of Colonial Virginia.

Yorktown Market Days – Всяка събота от май до септември можеш да отскочиш до  локални пазари Yorktown и да опиташ най-различни автентични вкусотийки, типични за областта

Outdoor Movies -ако някога ти се е искало да отидеш на кино през лятото и да си на открито, имаш възможност да го правиш всяка неделя на Prince George Street.

Ако си почитател на летните емоции, забавления, плаж и море, без съмнение Virginia Beach е твоето място. Курортът е най- известната дестинация за морски туризъм в щата Вирджиния, записан в рекордите на Гинес като „the longest pleasure beach”. Тук се намира и най-дългата плажна алея в САЩ. Тези, които желаят да посетят някоя от атракциите, може да избират измежду: Virginia Aquarium & Marine Science Center, Atlantic Wildfowl Heritage Museum,  Military Aviation Museum, разходка в Мount Trashmore, First Landing State Park или False Cape State Park.

Ако търсиш още летни изживявания, разгледай програмата за най-интересните предстояши събития и възможности за забавления на територията на Virgina Beach и планирай своя уикенд на плажа, съчетавайки слънце, океан и добро настроение!

50th East Coast Surfing Championship – За всички феновете на водните спортове, не изпускайте това сърф състезание от 20 август до 26 август. В него ще се вкючат стотици състезатели от цял свят, а надпреварата е най-старото сърф състезаение в Северна Америка и второ в света.

Funk Fest – На 24 и 25 август можеш да разнообразиш края на седмицата с funk. Mястото е на 24th Street и Atlantic Avenue.

Rock’n’Roll Half Marathon – На 2 септември можеш да наблюдаваш една интересна комбинация:  рок музика и 13 мили маратон, в който участват над 20 000 бегачи.

The Verizon Wireless American Music Festival – Virginia Beach ще отбелижи националния празник Labor Day с концерти на различни места по цялата плажна ивица. Събието е от 31 август до 02 септември, а проргамата включва стилове като рок, джаз, кънтри, блус, R&B и др.

Green Drinks – Всеки трети четвъртък от месеца, можеш да се запознаеш с нови и интересни хора на „по питие”, точно в центъра на Virginia Beach.

Това са само част от събията, които ще се проведат в Williamsburg и Virginia Beach. За да се чувстваш по- удовлетворен от лятото, питай и потърси, за да откриеш всичко по-интересно около теб!

Enjoy the summer!

Тагове: , , , , , , , , ,