21 безплатни забавления в Ню Йорк (част 2)

Work and Travel, Пътуване след WAT, Пътувания, Събития в САЩ 2016/06/08

Ню Йорк винаги оглавява класациите за най-скъп град в САЩ и средностатически апартамент в него струва над 1 млн. долара. Въпреки това обаче мегаполисът може да предложи безплатни атракции и истински съкровища за всеки вкус.

Ако планираш – или дори само обмисляш – да разгледаш умопомрачителния Ню Йорк в края на своята студентска бригада, без от това да олекнат джобовете ти, виж втората част от нашия списък със страхотни забавления. Най-хубавото е, че всичките са безплатни! Ако си пропуснал първите ни 7 предложения, бързо наваксай.

New-York-21-ideas-to-explore-it-for-free

Запознай се с нюйоркчанин

Big Apple Greeter program е най-добрата възможност за истински културен обмен, при това безплатен. Програмата е всъщност обединение на доброволни начала между хора, които живеят в Ню Йорк, обожават града си и искат да споделят скритото му очарование със заинтересованите туристи. Имай предвид, че това не са професионални екскурзоводи, а доброволци, но пък как иначе ще научиш къде пекат най-хубавия хляб, каква е тайната на истинското американско барбекю или какво е характерно за Куинс или Бруклин например?

Сутрин в парка Уейв Хилс

28 акра изящни градини с пленителна гледка към река Хъдзън – това е паркът и културен център Уейв Хилс. Китни алеи, изложби на открито и арт работилници са само част от скритите му съкровища. Входът е свободен всеки вторник и събота от 9:00 до 12:00 часа.

New-York-Free-attractions-Wave-Hill

 Тур в пивоварна

Brooklyn Brewery е поредната перла в короната на Ню Йорк. Пивоварната предлага безплатни турове всеки уикенд – в събота от 13:00 до 17:00 и в неделя от 13:00 до 16:00 часа. Всяка обиколка продължава около час и е любопитен начин да видиш как се произвежда любимата напитка.

Разходи се в емблематичния Сентръл Парк

Сентръл Парк несъмнено е една от емблемите на града. Ако неспирният човешки поток по улиците е изцедил силите ти, паркът предлага прохладно зелено убежище и множество безплатни атракциони, концерти и събития. Със сигурност в не един филм си виждал и прословутата ледена пързалка Wollman Rink, която в летните месеци се трансформира в голяма сцена на открито, увеселителен парк или базар.

New-York-Central-Park

Виж Статуята на свободата

Когато чуем Ню Йорк, първата ни асоциация винаги е Статуята на свободата, а в не една холивудска лента сме виждали главните герои да се мятат на ферибот в последната секунда. Затова ще ти предложим идентични преживявания в едно – и то безплатно. Качи се на ферибота, който вече век превозва пътници между Манхатън и Стейтън Айлънд. По маршрута му пред теб ще се открие същият изглед към иконата и към небостъргачите на мегаполиса, но без за целта да си се разделил с част от спестяванията си.

Посети Националния музей на американските индианци

Филиал на „Смитсониън“ има и в Ню Йорк и е посветен на културата, традициите, наследството и съвременното изкуство на коренното население на Северна Америка. Експозициите са богати, информативни и интерактивни – сигурен признак, че скуката ще остане на улицата. Не забравяй, че този музей не събира входна такса от посетителите си.

New-york-smithsonian

Усамоти се в Градската библиотека на Ню Йорк

Емблематичната сграда на Нюйоркската библиотека ежегодно привлича огромен брой туристи. Можеш да почетеш вестник, да се насладиш на стара книга, да разгледаш някоя от временните експозиции или да използваш безжичен интернет безплатно. Не на последно място, библиотеката организира разнообразни работилници и програми – най-хубавото е, че те също са без такса.

Очаквай последната част от нашите 21 идеи как да опознаеш Ню Йорк безплатно, но преди това непременно виж първите ни 7 предложения.

Да се насладиш на Ню Йорк, без да похарчиш цяло състояние, е мисия възможна. Знаем колко много си работил през лятото, за да се върнеш у дома със спестявания, затова можеш да разчиташ на нас за изгоден самолетен билет и хотелско настаняване. Голямата ябълка те очаква!

Тагове: , , , , , , , ,