Запознай се с Мариела – новия член на екипа ни в Пловдив

За Orange, Пътувания, Самолетни билети 2014/10/10

Понеделник сутрин. Вратата на офиса се отваря. „Здравей! Аз съм Мариела, новата колежка от офиса в Пловдив“, представя се с лъчезарна усмивка чернокоса млада дама. „Здравей и добре дошла при нас!“, усмихвам се в отговор. Така се запознах с нея – момичето, което ще се занимава с консултации за езикови курсове и образование в чужбина в офиса ни в Пловдив. Смехът й е заразителен, а въпросите й са право в целта, установих по-късно през деня, когато уж 10-минутната ни служебна среща неусетно продължи повече от 2 часа. Излязох с усещането, че се познаваме от години.

Мариела вече направи дебюта си като автор в блога ни и ни разказа защо е добре да посетиш ден на отворените врати в университета, в който искаш да следваш. Сега ще я оставя да ти се представи с отговорите си на моите „8 въпроса“, а ако имаш колебания или притеснения дали да отидеш на езикова ваканция и къде да придобиеш бакалавърска или магистърска степен, тя може да ти даде аргументиран съвет в офиса на Orange в Пловдив.

Коя е Мариела в 5 думи?

М: Усмихната, креативна, целенасочено твърдоглава, позитивна и любознателна. Това е Мариела само в 5 думи :).

Бел.ред.: 6 думи всъщност, но редакторът обича точните епитети :).

 

Kак минаха първите ти работни дни при нас?

М: Страхотно! Вълнувам се! Работя със страшно интелигентни и амбициозни млади хора, които се отличават сами по себе си с невероятни качества, таланти и интереси.

 

Какво очакваш от работата си в Orange?

М: Очаквам да бъде различна, динамична, интересна и пълна с емоции.

 

Ще се занимаваш предимно с консултации за образование в чужбина и езикови ваканции. Какво те привлича най-много в тази област?

М: Нека да започна с това, че работата ми е невероятно интересна, но изисква внимание, прецизност и отдаденост. Избрах да се занимавам с това, защото искам да помагам и подкрепям хората, които искат да учат в чужбина. Понякога е доста трудно да се ориентират какво да следват, в кой университет, в коя държава или в кой град и дали това правилното решение за тях. Пътят на един кандидат-студент е една малка част от този, който човек трябва да извърви, за да сбъдне своите мечти, но пък никой не е казал, че трябва да е сам. Тук се намесвам аз. Работата ми е да му помогна да се почувства уверен и сигурен в себе си с всяка крачка напред.

 

Доста хора мислят, че да учат в чужд университет е непостижимо. Какво би им казала?

М: Аз съм от хората, които мислят и вярват, че няма невъзможни неща. Когато човек силно желае нещо, колкото и трудно и недостижимо да му се струва, никога не трябва да се отказва от него. Колкото по-голяма е мечтата ти, толкова по-силно трябва да вярваш в собствените си сили. Понякога са нужни малко повече усилия и време, но си заслужава, за да си кажеш накрая: „Успях!“

 

Живяла си в Англия. Защо се върна в България и как се промени животът ти след престоя ти на Острова?

М: Да, живяла съм в Лондон почти една година и наистина това много ме промени. Със сигурност там пораснах и станах доста самостоятелна. Промени начина ми на мислене, целите ми, ценностната ми система и ме направи по-отворена към света, културата и хората. Върнах се в България, защото ми се искаше да разкажа за опита, който натрупах, и да съумея да го приложа в начина си на живот, работата си и общуването с хората. Бих посъветвала всички, ако им се удаде възможност да поживеят малко извън България, да го направят. Ще се изненадат колко много усмивки и слънчево настроение могат да открият в един типично английски дъждовен ден :).

 

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

М: Обичам да правя безброй неща. Обичам да се разхождам, да чета, да ходя на кино, да готвя, да се срещам с нови хора, да пътувам, да откривам нови места и да научавам нови неща, да опитвам нови храни и всъщност да се радвам на малките неща.

 

Знам, че обичаш да пътуваш. За коя дестинация мечтаеш най-силно?

Мечтая да посетя Санторини в Гърция и някой ден красивата Прага. Бих искала да тръгна от Ница, да стигна до Валенсия и оттам да хвана самолета до Рим. Размечтах се :). Има още много какво да видя!

Тагове: , , , , , , , , , ,