Как да стигнеш до Wisconsin Dells, Уисконсин

Work and Travel, Пътувания 2016/05/17

Доста от нашите клиенти, а и техните родители, смятат, че да стигнеш от България до страната на неограничените възможности е най-трудната част от пътуването. Не по-малко предизвикателство обаче е и придвижването от летището до работодателя.

След серията от статии за най-лесните начини за придвижване до Cape Cod, Ocean City, Arnolds Park, Seward, DenaliTalkeetna и Trapper Creek, днес е ред да разбереш как да стигнеш до Wisconsin Dells, WI.

travel-to-wisconsin-dells

Как да стигнеш до Wisconsin Dells, WI

Най-близко летище, до което и ти ще трябва да летиш, е O’Hare International Airport в Чикаго. То се на мирa на около 3 часа път с кола или около 5 с автобус.

Вариантите за придвижване от Чикаго до Уисконсин Делс са три. Можеш да пътуваш с автобус, влак или shuttle.

С автобус

Разписанията на автобусите можеш да видиш на сайта на автобусна компания Greyhound. Имай предвид, че дневно има само 2 линии по този маршрут – една сутрин в 06:15 ч. и една следобед в 15:30 ч. Придвижването от летището до автогарата също отнема време, така че преди да си закупиш билет за автобуса, не забравяй да провериш дали реално ще имаш възможност да стигнеш навреме. Цената на билета е около $20 в зависимост от начина на закупуване.

С влак

Пътуването с влак до Уиксонсин Делс също е вариант, който си заслужава да обмислиш. Противно на това, с което сме свикнали тук, железопътният транспорт е по-бърз от автобусния. Разписанията можеш да видиш тук. Цената на билета е $38 или $49 в зависимост от класата, а влакът тръгва в 14:15 ч. от Union Station. Дневно има само един влак, което е и основното неудобство.

С маршрутно такси

Третият вариант, т.нар. shuttles, представляват 6- или 7-местни коли, които те вземат от летището и те оставят до посочено от теб място в града. Повече информация можеш да откриеш тук. Цената е $65, ако пътуваш в група. Не забравяй да резервираш място още преди да заминеш.

Моят съвет е да не пропускаш да проверяваш пощата си редовно за имейли с Travel Instructions, които ще получиш от спонсориращата организация или от работодателя си. Тези писма съдържат подробна информация за придвижването от летището до града и могат да ти спестят много време в проучване на варианти.

get-to-wisconsin-dells-by-train

Какво трябва да знаеш за Wisconsin Dells

Както сигурно вече си прочел из необятното интернет пространство, Уисконсин Делс е „столицата на водните паркове“. Освен водни паркове обаче, градът предлага и много други забавления, и от доста спокойно място през зимата се превръща в предпочитаната дестинация за хиляди туристи през лятото.

Климатът е много сходен с нашия, така че ще трябва да си подготвиш както по-дебели дрехи за студените вечери през май и септември, така и по-леки за дните през юли и август, когато температурата достигат 35-40 градуса.

Подготви се за наистина интернационална среда. Именно заради огромния брой туристи, които посещават града през лятото, бизнесът там наема много студенти от много различни държави – България, Македония, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия и др.

И нещо много важно – не си представяй Уисконсин Делс като типичен мегаполис от филмите, които си гледал. Градчето е малко и в случай че решиш да си купиш колело, ще можеш да стигнеш до почти всички точки за не повече от 30 минути. За сметка на това обаче в свободните си дни можеш да посетиш Чикаго, Медисън, Милуоки и много други интересни места.

wisconsin-dells-mt-olympus

Какво да вземеш със себе си в Wisconsin Dells

  • Оригинал и копие на всички важни документи – паспорт, виза, DS-2019 и медицинска застраховка
  • WATaGuide
  • Подходящи дрехи както за студени, така и за топли дни
  • Репелент (комарите са неизброими и хапливи :))
  • Доброто си настроение! :)

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

wisconsin-dells-wisconsin

Тагове: , , , , , ,